Thursday , March 23 2023

Fructele, ţigările, energia, gazele şi biletele de tren s-au scumpit cel mai mult în iulie

Scumpiri masive in luna iulie

Preţurile fructelor şi ţigărilor şi tarifele la energie electrică, gaze, apă, canalizare, telefon şi transportul feroviar au înregistrat, în iulie, cea mai mare creştere comparativ cu luna precedentă, având o influenţă semnificativă asupra creşterii inflaţiei cu 2,58 la sută. Conform Institutului Naţional de Statistică, faţă de iunie, indicele preţurilor de consum la produsele alimentare a crescut cu 1,92 la sută.
Cel mai mult s-au scumpit fructele proaspete – 7,10 la sută, citricele şi fructele meridionale – 6,44 la sută, uleiul comestibil – 3,41 la sută şi mierea de albine – 3,52 la sută, în timp ce preţul cartofilor a scăzut cu 5,26 la sută şi al ouălor cu 0,45 la sută.
Produsele nealimentare s-au scumpit în iulie, în medie, cu 3,08 la sută la sută, cele mai mari creşteri de preţuri fiind înregistrate la tutun, ţigări – 9,47 la sută, energie electrică şi gaze – 4,20 la sută şi combustibili – 2,34 la sută.
La servicii, tarifele au crescut cu 2,55 la sută faţă de luna precedentă, fiind înregistrate majorări mai semnificative la transportul feroviar – 5,54 la sută, apă, canal, salubritate – 5,33 la sută şi telefon – 4,75 la sută.AGERPRES
Ultima modificare Miercuri

Vezi si

Noile ghiduri pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Din 24 martie încep înscrierile pentru persoane fizice

Persoanele fizice se pot adresa, începând din 24 martie, la ora 10:00, producătorilor validaţi, în …