Wednesday , December 7 2022

Fosti sefi de la Hidroelectrica, urmariti penal – prejudiciu de 180 de milioane de euro

hidroelectrica

Doi fosti sefi de la Hidroelectrica sunt urmariti penal, impreuna cu mai multe persoane, intr-un dosar in care prejudiciul se ridica la peste 180 de milioane de euro.

Procurorii DIICOT i-au pus sub invinuire pentru infractiuni de crima organizata pe fostii directori Eugen Pena si Traian Oprea, potrivit B1 TV.

Cei doi au mai fost trimisi in judecata intr-o alta cauza alaturi de fostul ministru al Economiei Codrut Seres.

Potrivit sursei citate, a fost verificata activitatea Hidroelectrica in ultimii 14 ani.

Prejudiciul de peste 180 de milioane de euro a fost generat de contracte cu firme favorizate de fosta conducere a Hidroelectrica.

In total, 20 de persoane sunt urmarite penal in acest caz. Printre ele se afla si fosti directori de la Hidrocentrala Portile de Fier, a relatat Realitatea TV.

Prin faptele de care sunt acuzati, acestia ar fi pus in pericol sistemul energetic national.

Fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, condamnati la inchisoare cu executare

Fostul ministru al Economiei Codrut Seres a fost condamnat la sfarsitul lunii martie la patru ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul “Hidroelectrica”, decizia nefiind definitiva.

De asemenea, instanta suprema a dispus, in cazul acuzatiei de abuz in serviciu in forma calificata, si condamnarea lui Eugen Pena, Traian Oprea si George Asan (director furnizare in cadrul Hidroelectrica) la cinci ani de inchisoare cu executare si trei ani interdictie de a ocupa functii publice.

Nicolae Opris (fost sef Serviciu Marketing – Furnizare in cadrul Hidroelectrica) a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare si doi ani interdictie de a ocupa functii publice.

ziare.com

Vezi si

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de buget pentru 2023

Ministerul Finanțelor a publicat aseară proiectul de buget pentru 2023, configurat pe un cadru economic …