Monday , November 28 2022

FMI respinge reducerea TVA fără majorarea unor taxe suplimentare

FMI

Fondul Monetar Internaţional consideră că bugetul nu îşi permite o reducere a TVA. Statul ar dori reducerea cu 2% a taxei fie de la începutul anului, fie din a doua jumătate a lui 2015. Iar costul este de 4 miliarde de lei.

“Pentru anul 2015 cadrul bugetar este fixat şi tot ce s-a anunţat public se aplică. Nu stiu de unde informaţia asta cu TVA la 22 %. In perioada 2015 se doreste o discutie pe un cadru fiscal bugetar pe un termen mediu. Într-adevar se va discuta pe reducerea TVA plecând de la impactul pe care l-am avut reducând TVA-ul la paine şi la alte produse, dar reducerea de la 24 la 22 am auzit prima dată la dumneavoastră”, a declarat la România TV Liviu Pop, presedintele Comisiei de munca din Senat, senator PSD.

O misiune comună de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) se va afla la Bucureşti în perioada 2-10 decembrie pentru a discuta cu autorităţile române proiectul legii bugetului pentru anul 2015, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice remis, miercuri, transmite Agerpres.

Misiunea va fi condusă din partea FMI de Andrea Schaechter, iar din partea CE de Istvan Szekely.

‘Misiunea este una dedicată strict proiectului legii bugetului, nu reprezintă o misiune de evaluare a angajamentelor pe care ţara noastră şi le-a asumat în faţa FMI în cadrul acordului de tip preventiv semnat între partea română şi reprezentanţii creditorilor externi. Ulterior discuţiilor cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale, proiectul legii bugetului pentru anul viitor va fi supus dezbaterii publice şi transmis Guvernului spre aprobare’, se precizează în comunicatul citat.

 

Vezi si

Peste jumătate dintre mașinile rulate, ajunse în România din import, au fost avariate 

Una din cinci mașini rulate din România au kilometrajul modificat, iar mai bine de jumătate …