Tuesday , July 23 2024

FMI a transmis Guvernului că nu poate accepta o creştere a salariului minim peste 650 lei

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a transmis Guvernului că nu poate accepta pentru anul viitor o majorare a salariului minim pe economie mai mare de 650 lei, sub nivelul de minim 700 lei avansat în discuţii de reprezentanţii Executivului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse participante la discuţii.

Liderii coaliţiei au propus FMI, alături de scăderea contribuţiilor sociale de la 44% la 41% şi reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%, şi creşterea salariului minim de la 600 la 700 de lei.

Potrivit surselor citate, experţii FMI au transmis însă Guvernului că nu poate accepta pentru anul viitor o creştere a salariului minim mai mare de 650 lei.

În urmă cu o săptămână, Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat că o eventuală majorare a salariului minim trebuie evaluată, întrucât aceasta ar putea avea efecte dăunătoare pentru economie.

O misiune a FMI este prezentă începând din 20 octombrie, la Bucureşti, pentru evaluarea acordului în derulare şi începerea discuţiilor preliminare cu autorităţile române pentru încheierea unei noi înţelegeri. Vizita delegaţiei FMI se va încheia pe 1 noiembrie.

Vezi si

Ministrul Energiei: Până în 1 aprilie 2025 vom avea o definiţie a consumatorului vulnerabil în sectorul energetic

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat că, până în 1 aprilie 2025, va exista o …

One comment

  1. De fapt nu inteleg cine este acest FMI care ne dicteaza in tara noastra ce sa facem! Sa se duca acesti domni acolo unde a intarcat laia balaia si sa ne lase sa ne conducem tara asa cum trebuie, si bine a facut dl Tariceanu ca nu le-a dat atentie acestor broscoi asa cum ii linge undeva dl Boc!
    Afara din tara!