Thursday , February 9 2023

Fără tarife la ROAMING în Uniunea Europeană din 2017

roaming

Gunther Oettinger, comisarul european pentru economia și societatea digitală, a declarat că vrea să elimine tarifele de roaming în interiorul Uniunii Europene până în 2017.

“Începând din al doilea trimestru al lui 2017, este probabil ca tarifele de roaming în interiorul Uniunii Europene să fie eliminate. Comisia Europeană, guvernele celor 28 de state membre și Parlamentul European vor cădea de acord asupra acestui lucru în scurt timp”, a declarat Gunther Oettinger.

Comisia Europeană intenţiona să elimine tarifele de roaming începând din 2016, dar a renunţat la plan în urma obiecțiilor venite de la companiile de telecomunicații și de la mai multe mici state membre.

Potrivit datelor publicate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), cei aproape 23 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă din România au vorbit 67 de miliarde de minute în 2014, cu 5,3% mai mult decât în anul anterior. În acest context, statistica ANCOM relevă faptul că, anul trecut, s-a vorbit cu 40% mai mult către alte rețele mobile, iar consumul de voce în roaming a crescut cu 53%.

 

Vezi si

BNR, Banca Nationala a Romaniei, Obiectiv

Analiştii cred că BNR va menţine joi dobânda-cheie la 7%

BNR ar putea să menţină la şedinţa de politică monetară de astăzi dobânda-cheie la 7%, …