Tuesday , November 28 2023

Falimentul City Insurance: Peste 100.000 de șoferi au rămas cu mașinile neasigurate

Falimentul City Insurance a adus o gaură de circa 1,8 mld. euro, iar peste 100.000 de șoferi circulă fără asigurare RCA, după ce nu și-au reînnoit polița la încheierea termenului de valabilitate de 90 de zile de la data pronunțării efective a falimentului de către Tribunalul București.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), care gestionează baza de date AIDA, care a devenit operațională în 2018 înlocuind fosta bază de date CEDAM, care se afla în gestionarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a transmis primele date privind șoferii care aveau polițe RCA la City Insurance ale căror asigurări au încetat de drept începând cu data de 12 mai 2022.

Până acum, aproape 80% dintre deținătorii auto care aveau polițe RCA la City Insurance cu valabilitatea până după data de 11 mai 2022 și-au reînnoit deja asigurarea RCA la o altă companie de asigurări, conform BAAR.

În primele patru zile de după data expirării valabilității din cei aproape 500.000 de șofei care mai aveau polițe RCA la City Insurance, circa 336.000 și-au încheiat polițe noi RCA la o altă companie de asigurări.

Vezi si

Sărăcia energetică este un fenomen care a crescut alarmant și în rândul populației cu venituri medii

Plata facturilor la energie a devenit o povară ridicată, în contextul creșterii prețurilor energiei și …