Tuesday , March 5 2024

Facebook va renunța la 11.000 de angajați, într-un prim val de concedieri masive

Meta, compania-mamă a Facebook, a anunțat că va renunța la 11.000 de angajați, adică 13% din efectivele totale, după ce rezultatele financiare au fost tot mai slabe și valoarea de piață a companiei a scăzut cu peste 70% în ultimul an.

Mark Zuckerberg a descris momentul ca fiind unul care vine „cu cele mai dificile schimbări din istoria companiei” și spune că își asumă lucrurile pe care le-a calculat greșit. „Este un moment trist, aici nu există îndoială”, a scris Mark Zuckerberg în mesajul trimis angajaților, admițând că a greșit când a crezut că va continua creșterea din pandemie, când multe lucruri s-au mutat online. „M-am înșelat și îmi asum responsabilitatea”.

El a adăugat că veniturile companiei au fost mult mai mici decât s-a așteptat, din cauza crizei macroeconomice, din cauza competiției tot mai puternice și din cauza scăderii pieței de publicitate.

În acest context, Meta a decis să „înghețe” angajările și în primul trimestru din 2023.

Facebook a tot angajat oameni, crescând efectivele cu 27.000 în 2020 și 2021, și cu 15.000 în primele nouă luni din 2022. Acum, în premieră, anunță disponibilizări masive.

Facebook are o capitalizare de piață de 255 miliarde dolari, iar în septembrie 2021 era la peste 1.000 de miliarde dolari.

Vezi si

Ciolacu: Anul viitor nu se va aplica impozit progresiv pe salarii

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că anul viitor nu se va aplica impozit progresiv pe …