Wednesday , October 4 2023

Efectul petrolului ieftin: motorina coboară sub 5 lei pe litru

pompa

Veste bună pentru șoferii din România: prețul motorinei a coborât sub pragul psihologic de 5 lei per litru.

Ieftinirea masivă a petrolului, care se apropie de 40 de dolari barilul, spre disperarea marilor producători mondiali de țiței, începe să se vadă și în benzinăriile din România.

Preţul motorinei a scăzut sub 5 lei pe litru în mai multe staţii Petrom, informează Economica.net. Cea mai mare companie din ţară a coborât preţurile carburanţilor cu peste 40 de bani la benzină şi peste 20 de bani la motorină, în ultimele săptămâni. Scăderile se datorează prăbuşirii preţului barilului de ţiţei de pe pieţele internaţionale.

Petrom vinde motorina Standard cu 4,95 lei pe litru şi 5,36 lei benzina Standard la staţia din Odorheiu Secuiesc, strada Beclean numărul 284. După ieftinirea de la miezul nopţii, benzina va costa 5,30 lei/litru, iar motorina – 4.92 lei/litru.

Preţul carburanţilor diferă între diverse staţii din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%.

Preţurile carburanţilor sunt pe o pantă descendentă, la motorină scăderile fiind masive. Dacă în urmă cu trei luni, preţurile carburanţilor (benzină şi motorină) erau relativ apropiate, oscilând în jurul a 5,80 lei, acum motorina a pierdut peste 50 de bani pe litru.

 

 

Vezi si

Facturarea electronică generalizată, la un pas de implementare. Când dispare efectiv factura pe hârtie

Toți contribuabilii care derulează operațiuni taxabile în România trebuie să fie gata, încă de la …