Thursday , May 13 2021

Efectele Brexit: Rolls-Royce isi muta parte din operatiuni din Marea Britanie in Germania

Producatorul de masini Rolls Royce, una dintre cele mai mari companii din domeniul aerospatial, a anuntat ca isi muta anumite operatiuni din orasul englez Derby in Germania, pentru a limita impactul pe care il va avea Brexit asupra companiei.

Este vorba despre operatiunile de aprobare a designului pentru motoarele de aeronave, potrivit Derby Telegraph.

Motoarele proiectate si construite de companie, care are divizia aerospatiala in Sinfin, trebuie sa fie aprobate de Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei (EASA).

Tocmai din acest motiv are loc mutarea. Nu se stie cum va functiona acest proces de aprobare odata ce Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana.

Pentru a evita costurile ridicate, firme din domeniul aerospatial precum Rolls-Royce vor sa ramana in cadrul EASA. Operatiunea de aprobare a designului va fi astfel mutata in Dahlewitz, oras situat in apropiere de Berlin.

“Rolls-Royce a luat la cunostinta decizia guvernului britanic de a amana votul pentru acordul de retragere din UE. Vom continua sa punem in aplicare planurile de urgenta pana cand vom fi siguri ca s-a ajuns la un acord asupra perioadei de tranzitie.

Vezi si

Frenezie pe piaţa europeană a lemnului, declanşată de importatorii americani

Confruntându-se cu preţuri în creştere explozivă la cherestea pe piaţa internă, importatorii americani şi-au întors …