Wednesday , October 5 2022

Dolarul, scadere abrupta luni. Ce se intampla cu euro si francul elvetian

dolar

Dolarul a inregistrat o scadere semnificativa, luni, ajungand din nou sub 4,1 lei/unitate.

Mai exact, Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs oficial pentru moneda americana de 4,0791 lei/unitate, mai mic cu 1,57% fata de sedinta precedenta.

Pe de alta parte, euro a avansat cu 0,05%, pana la o cotatie de 4,4330 lei/unitate.

“Conform asteptarilor noastre, leul a incheiat saptamana trecuta aproape de 4,44/EUR, o depreciere de 0,4% la nivel de sedinta si cu o apreciere foarte usoara fata de vinerea precedenta. Astazi este o zi relativ linistita din prisma informatiilor asteptate, cu exceptia intalnirii dintre liderii de top ai Germaniei si Greciei pentru a discuta despre problemele pe care tara din urma le are cu datoria publica.

Credem, asadar, ca leul s-ar putea tranzactiona astazi fara variatii semnificative, dar sub presiune de depreciere dupa miscarea agresiva de intarire de saptamana trecuta”, se arata in analiza ING Bank.

La randul sau, francul elvetian a coborat de la 4,1990 lei/unitate la 4,1878 lei/unitate, in timp ce aurul s-a ieftinit de la 155,4842 lei/gram la 154,8027 lei/gram.

ziare.com

Vezi si

45% dintre angajați încearcă, în acest moment, să-și schimbe jobul

Salariul, absența sentimentului de împlinire profesională sau lipsa perspectivelor de creștere sunt principalele motive de …