Friday , April 9 2021

Doi din trei români nu cred ca mai apuca pensia

M\rirea vârstei de pensionare la 65 de ani, atât pentru b\rbati, cât si pentru femei precum si celelalte prevederi din noua Lege a pensiilor îi descurajeaz\ pe cei mai multi dintre români, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.

Astfel, peste 55% dintre români sunt de p\rere c\ nu mai ajung la pensie, 30% afirm\ c\ si-au propus s\ plece din România si nu îi mai intereseaza pensia din tar\, în timp ce ce peste 7 procente sper\ c\ la vârsta pension\rii îi vor întretine copiii.

”Doar 4% dintre cei chestionati consider\ c\ vor avea parte de o pensie decent\, iar numai putin peste 2 procente afirm\ c\ au si o pensie privat\ ce le va permite o viat\ linistit\ la vârsta a treia”, spun realizatorii sondajului.

Cei mai pesimisti sunt tinerii pân\ în 30 de ani – în proportie de 58% sunt de p\rere c\ nu vor mai apuca pensia. Femeile se consider\ cele mai dezavantajate de noua lege: un covârsitor 64% dintre acestea declar\ c\ nu vor atinge noua vârst\ de pensionare, fat\ de doar 48 de procente dintre b\rbati. În schimb, b\rbatii sunt cei hot\râti s\ p\r\seasc\ România – 37% fat\ de 22% în cazul femeilor.

Sondajul a fost realizat online la nivel national în perioada 20-30 septembrie 2010, pe un esantion de 2160 de respondenti.

Vezi si

România a înregistrat un deficit comercial de 3 miliarde de euro, în primele două luni, mai mare cu jumătate de miliard de euro față de anul trecut

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) a României a fost de 3,070 miliarde de euro, în primele …