Sunday , August 14 2022

Doar 16% dintre hotelurile din România au depășit gradul de ocupare de 80%

Doar 16% dintre hotelieri anunță un grad de ocupare mai mare de 80% în unitățile lor, semn că românii încă mai pot găsi disponibilități la o varietate de cazări din România, se arată într-un sondaj realizat de o platformă de rezervări online, remis Agerpres.


“Deși suntem în plin sezon estival, încă avem disponibilități la cazări din toată România, inclusiv pe litoral, cea mai căutată destinație a verii. Momentul coincide și cu acordarea voucherelor de vacanță pe 2022, o măsură care îi va ajuta pe beneficiarii lor să se bucure de sejururi la prețuri accesibile. Merită menționat și faptul că cei care încă au vouchere rămase neutilizate din 2019 și 2020 le mai pot folosi până la finalul lunii iunie pentru a achita integral sau un avans din sejurul lor în țară. Totodată, Travelminit.ro a început sezonul estival cu numeroase campanii și promoții, așa că ne așteptăm la o vară plină și la un număr crescut de rezervări”, spune Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro.
Potrivit sondajului, atunci când vine vorba despre alegerea unei unități de cazare pentru concediu, turiștii țin cont de următorii factori: prețul (votat de 79% dintre respondenți), nivelul curățeniei (ales și el de 78% dintre respondenți) și facilitățile camerei (pentru care au votat 53% dintre respondenți).
Printre criteriile care le influențează decizia de a alege un hotel sau o pensiune se mai numără și facilitățile hotelului, poziționarea, personalul, restaurantul și locul de parcare.
În ceea ce privește dotările pe care aceștia își doresc să le găsească în camera pe care au rezervat-o, balconul (79% din voturi), prosoapele (78% din voturi), aerul condiționat (77% din voturi) și produsele cosmetice hoteliere (62% din voturi) sunt în topul favoritelor turiștilor.
42,2% dintre hotelieri au un grad de ocupare sub 30% pentru vară, 27,3% au ajuns la un grad de ocupare de 50%, 14,4% sunt la grad de ocupare de 80%, în timp ce 16% au sărit de 80% la gradul de ocupare, un procent ideal.
Colectarea datelor din acest sondaj de opinie a fost făcută în perioada 2-6 iunie 2022.

Vezi si

Preţul benzinei a scăzut în medie cu 58 de bani faţă de finele lunii iunie, iar al motorinei cu 56 de bani

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, …