Monday , December 5 2022

Directorul general al CFR Marfa a demisionat

cfr marfa

George Buruiana a demisionat, joi, din functia de director general al CFR Marfa, au anuntat, vineri, reprezentantii companiei de stat.

El a fost numit in acest post in data de 5 iunie 2014, arata un comunicat remis Ziare.com.

Reprezentantii companiei nu au precizat motivul demisiei.

“Pana la numirea unui director interimar, conducerea executiva a societatii va fi asigurata conform Regulamentului de Organizare si Functionare al SNTFM CFR Marfa SA”, au transmis acestia.

Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa SA este operatorul national de transport feroviar de marfa din Romania. Compania avea o cota de piata de 57,2 %, la nivelul primelor 9 luni ale anului trecut.

Cine e George Buruiana

George Buruiana a mai fost director general al CFR Marfa si in perioada 1998-2001. Dupa ce a plecat de la compania de stat, el s-a aflat la conducerea unui transportator privat de marfa, concurent al CFR Marfa.

Firma se numea Sevtrans Invest si a intrat in insolventa in 2011, iar apoi a fost vanduta grupului Grampet, condus de Gruia Stoica, ce se afla in arest preventiv, fiind acuzat de cumparare de influenta in legatura cu o licitatie organizata de Complexul Energetic Oltenia.

In perioada 2012-2014, Buruiana a fost presedintele Asociatiei Transportatorilor Feroviari.

“Domnisoara” CFR Marfa

Pe 6 februarie, ministrul Transporturilor Ioan Rus a declarat, dupa discutiile cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), ca CFR Marfa a trecut pe profit si ca prioritatea in procesul de privatizare nu este viteza, ci pretul pe care l-ar putea obtine statul roman.

“CFR Marfa este in acest moment in situatia de a angaja un consultant juridic, dupa aia urmeaza consultantul de tranzactie si procesul in sine. CFR Marfa este in acest moment o companie adusa pe profit; nu mai este o companie pe pierdere, ca si CFR Calatori, ca si CFR Infrastructura. Toate trei sunt in acest moment pe profit.

Ii vom reduce si mai mult costurile si vom creste veniturile, astfel incat, pana la momentul privatizarii, sa aiba pret la vanzare. Nu este importanta viteza cu care vindem ceva ce ne apartine, ci pretul la care vindem. E ca si la domnisoare: nu e cand si-a propus sa se marite, ci cand vrea unul sa o ia de sotie”, a explicat atunci Ioan Rus.
Schimbari la nivel inalt si la CFR Calatori

Si o alta companie din grup a suferit o modificare la nivel inalt. Pe 2 februarie, presedintele Directoratului CFR Calatori, Vasile Secara, si-a dat demisia.

In continuare, conform statutului CFR Calatori, conducerea executiva este asigurata de catre ceilalti doi membri ai Directoratului: Ioan Balanean si Iosif Szentes.

De asemenea, Iosif Szentes preia atributiile de presedinte.

ziare.com

Vezi si

Creditorii Cineworld analizează varianta vânzării lanţului de cinematografe Cinema City, inclusiv a celor din România

Creditorii operatorului britanic de cinematografe Cineworld Group au purtat discuţii pe tema divizării grupului şi …