Sunday , November 27 2022

Directorul general al CFR Călători şi-a prezentat astăzi demisia din funcţie

CFR

Valentin Dorobantu si-a dat demisia din functia de director general al CFR Calatori, din motive personale, anunta Agerpres.

Aceasta informatie a fost confirmata de reprezentantii companiei feroviare.

Potrivit sursei citate, decizia lui Valentin Dorobantu vine dupa ce Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a transmis o adresa catre Directia Nationala Anitcoruptie (DNA) pentru a afla daca impotriva lui Valentin Dorobantu a fost inceputa urmarirea penala.

Era vorba despre anchetarea acestuia in legatura cu mai multe infractiuni de natura economica, printre care si lipsa transparentei in ceea ce priveste atribuirea unor contracte, in timpul mandatului sau la CFR Calatori.

Potrivit afirmatiilor ministrului Transporturilor, Dan Sova, Dorobantu este desemnat in conformitate cu ordonanta 109 din 2011 privind guvernanta corporativa, adica este un manager privat.

“Am verificat indeplinirea obligatiilor ca manager privat si le-a indeplinit. Eu trebuie sa procedez in mod legal”, a explicat atunci ministrul.

Agerpres scrie ca Valentin Dorobantu a fost numit in functia de director general al CFR Calatori in perioada in care Ministerul Transporturilor era condus de liberalul Relu Fenechiu.

Pentru acest an, conducerea companiei estimeaza in acest an un profit net de 16 milioane de euro si o cifra de afaceri de 460 de milioane de euro.

In 2013, CFR Calatori a inregistrat pierderi de peste 89 milioane de euro si o cifra de afaceri de 363 milioane de euro.

 

 

Vezi si

O companie din România va construi cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău (A7)

Contractele pentru execuţia celor trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor …