Saturday , July 13 2024

Din 2011 se va plati taxa de poluare si pentru masinile cu motoare Euro 5

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat joi ca de anul viitor se va plati taxa de poluare si pentru autovehiculele cu motoare Euro 5, transmite Agerpres. Oficialul a afirmat ca nu intrevede “o crestere spectaculoasa” a taxei de poluare pentru masinile cu motoare Euro 1, Euro 2, Euro 3 si Euro 4.

“Nu preconizam pentru anul viitor o crestere spectaculoasa a taxei de poluare pentru autovehiculele cu motoare Euro 1, Euro 2, Euro 3 si Euro 4, pentru ca in actuala situatie de recesiune economica a tarii acest lucru nu ar fi binevenit. Totusi, taxa de poluare pentru aceste autovehicule va fi usor majorata si, de asemenea, se va impune plata unei taxe de poluare pentru autovehiculele Euro 5”, a afirmat Borbely.

Ministrul Mediului nu a putut preciza insa care va fi cuantumul taxelor aplicate de anul viitor: “Deocamdata nu pot spune cu cat se va majora taxa de poluare pentru motoarele mai vechi si nici cat va fi taxa de poluare pentru motoarele Euro 5, acest lucru urmand sa fie stabilit, dupa toate probabilitatile, in cursul saptamanii viitoare”.

Vezi si

Elevii care nu au trecut examenul de Bacalaureat au la dispoziție peste 6.000 de locuri de muncă  

Peste 6.000 de locuri de muncă sunt disponibile, în acest moment, pentru cei care nu …