Monday , March 4 2024

Dezvoltarea Internetului de mare viteză poate crea un milion de locuri de muncă în Europa

Dezvoltarea Internetului de mare viteză poate crea un milion de locuri de muncă în Europa, a declarat comisarul pentru Tehnologia Informaţiei, Neelie Kroes, publicaţiei Der Standard, relatează AFP.
“Cele mai recente sutdii arată că dezvoltarea accelerată a Internetului în bandă largă poate duce la înfiinţarea a un milion de posturi”, a arătat Kroes.
Ea a arătat că reţelele de Internet de mare viteză au în prezent acelaşi efect revoluţionar pe care l-au avut dezvoltarea electricităţii sau a mijloacelor de transport în secolele precedente.
În opinia sa, fragmentarea şi complexitatea pieţei europene a tehnologiei informatice frânează dezvoltarea companiilor din sectorul de profil.
Kroes vrea ca până în 2015 să fie creată o veritabilă piaţă internă europeană în domeniul IT.
“Vreau să ajungem la un echilibru astfel încât viitoarele companii de genul Google şi Skype să aibă şansa să se dezvolte în Europa, să se dezvolte şi să rămână”, a spus Kroes.
Tehnologiile informatice şi de comunicaţii reprezintă deja 5% din valoarea adăugată din Europa, a adăugat comisarul, care are drept obiectiv ca cetăţenii din UE să aibă acces la Internet rapid până în 2013 şi la Internet de mare viteză până în 2020.

Vezi si

Ministrul Finanțelor: Cota unică este cea mai bună alegere pentru România

Cota unică este cea mai bună alegere pentru România și nu există niciun motiv pentru …