Wednesday , June 19 2024

De luni începe o nouă ediție Tezaur, cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

Românii pot cumpãra, începând de luni, 10 iunie, titluri de stat TEZAUR cu maturitãți de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%.

Românii pot cumpăra, începând de luni, 10 iunie, titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat pot fi cumpărate între 10 iunie 2024 – 4 iulie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont JUNIOR. De asemenea, pot fi cumpărate între 10 iunie 2024 – 5 iulie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului, precum și între 10 iunie 2024 – 4 iulie 2024 în mediul urban și 10 iunie 2024 – 3 iulie 2024 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

„Odatã cu această emisiune avem o facilitate nouã, aceea cã am implementat plata cu POS direct la sediile unităților de Trezorerie, pentru alimentarea mai facilă a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii. Acolo se efectuează cele mai multe dintre subscrieri. Următorul pas este ca anul acesta să dezvoltăm și o aplicație care să permită achiziția online a titlurilor de stat. Sunt pași firești pentru a facilita achiziția acestui instrument de economisire pe care românii îl apreciază. În cele cinci ediții din anul 2024, 140.000 de persoane au investit peste 6,5 miliarde lei”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. (Mediafax)

Vezi si

Comisia Europeană: România se confruntă cu dezechilibre excesive, pe fondul deficitelor guvernamentale mari şi în creştere

România se confruntă cu dezechilibre excesive, după ce a experimentat dezechilibre până anul trecut, deoarece …