Friday , October 7 2022

Datoriile Blue Air sunt în prezent de aproximativ 230 de milioane de euro; în următoarele luni compania va mai avea doar 5 avioane

Datoriile Blue Air sunt în prezent de aproximativ 230.000.000 euro, ceea ce înseamnă, într-un an normal de operarare, aproximativ 50% din totalul veniturile realizate, anunță compania într-un comunicat.

„Așa cum am demostrat și în anul 2019 (an în care Blue Air a avut venituri de aproximativ 415.000.000 EUR) compania deține know-how-ul și personalul necesar pentru realizarea veniturilor suficiente în vederea achitării tuturor datoriilor sale atât timp cât este lăsată să funcționeze în condiții de piață normale”, susține compania.

Documentul precizează că în luna februarie 2020, Blue Air avea 1.570 angajați, iar actionariatul și managementul societății au făcut tot ceea ce le-a stat în putință pentru a păstra acest personal. „Din pacate, de-a lungul celor 2,5 ani în care am fost nevoiți să trecem prin cele mai mari încercări care au lovit industria aeronautică la nivel mondial, în întreaga ei istorie, incertitudinile legate de activitatea Blue Air au condus la numeroase plecări din cadul acesteia astfel încât, momentan mai avem un număr de 560 angajați”.

În ceea ce privește aeronavele, de la un număr de 32 aeronave în 2019, în acest moment compania funcționează cu 13 aeronave, iar în cursul următoarelor luni spune că va fi obligată să rămână cu 5 aeronvae pentru că restul vor trebui restituite proprietarilor acestora.

Datoria acumulata de Blue Air la AFM este de 28.751.323 lei, iar compania susține că a depis două cereri catre instituție. (Mediafax)

Vezi si

Antreprenorii susțin majorarea salariului minim la 3.000 de lei, dar numai după ce dă colțu’ ierbii

Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNIPMMR) susține majorarea salariului minim la 3.000 de …