Saturday , November 26 2022

Darius Valcov: Nu excludem posibilitatea unui nou acord cu FMI si Comisia Europeana, dar un acord mult mai flexibil

darius valcov

Darius Valcov, ministrul Finantelor, a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro ca “nu exclude posibilitatea” ca Romania sa intre intr-un nou acord cu FMI si Comisia Europeana dupa ce actualul acord se va incheia in septembrie 2015. Valcov a spus ca Guvernul isi doreste “un alt tip de parteneriat, de acord, mult mai flexibil, in care sa fie mai putine conditionalitati, dar sa existe o centura de siguranta, acea linie de credit la dispozitie, care este valabila doar pentru situatii de risc major care nu s-au intamplat in ultimii ani”.

Valcov a spus insa ca pozitia sa personala este ca Romania nu mai are nevoie de un acord cu FMI si CE, dar “respect si sustin punctul de vedere al Guvernului, ca un alt tip de acord, mai flexibil, sa poata fi adoptat”.

Ministrul Finantelor a admis ca, in lipsa unui nou acord cu Comisia Europeana, Romania risca sa piarda top-up-ul, adica acel bonus de 10% din cofinantare pe proiectele europene, acoperit acum de UE atat timp cat Romania e in actualul acord cu troica de finantatori.

Vezi si

O companie din România va construi cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău (A7)

Contractele pentru execuţia celor trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor …