Saturday , October 8 2022

Daniel Chiţoiu: Vom schimba managementul la CEC

chitoiu

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat că managementul CEC va fi schimbat.

Încă din vară, intentionam să schimb sistemul de management la CEC Bank, să introduc un sistem dualist, format din directorat şi consiliu de supraveghere, sistem care e practicat de 21 de bănci din România. Noi suntem în prezent într-un proces de adoptare a modificării statutului privind implementarea sistemului dualist de management”.

Întrbat dacă îl schimbă pe directorul CEC din funcţie, Chiţoiu a răspuns: “Când vom adopta noul statut cu modificări, atunci suntem obligaţi să prezentăm conducerii executive. În momentul respectiv, pe baza CV-urilor care vor fi depuse, vom vedea”.

Directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, a declarat, luni, că CEC Bank a acordat persoanelor fizice cinci credite care depăşesc un milion de euro. El a menţionat că acel credit acordat Ioanei Băsescu este un credit normal şi că nu există termenul de credit special.

De altfel, Cinteză a spus că membrii comisiei nu l-au întrebat nimic, în mod direct, despre creditul acordat fiicei preşedintelui Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Despre faptul că preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, ar fi invocat în audieri legea privind secretul bancar, Cinteză a replicat: “Nu Banca Naţională îi permite lui Radu Gheţea să încalce sau nu secretul bancar, ci legea. Legea bancară stipulează foarte clar condiţiile în care informaţiile pot fi puse la dispoziţia unui terţ”, a spus Cinteză.

Nicolae Cinteză a menţionat totodată că media perioadei calculate, necesare aprobării unui credit la CEC Bank, este undeva între opt şi nouă zile.

Vezi si

Antreprenorii susțin majorarea salariului minim la 3.000 de lei, dar numai după ce dă colțu’ ierbii

Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNIPMMR) susține majorarea salariului minim la 3.000 de …