Wednesday , February 8 2023

Curs valutar: Leul se depreciaza

leu-euro

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat luni un curs de referinta de 4,5637 lei/euro, in crestere cu 0,1% fata de nivelul precedent si nivel maxim al ultimelor 11 zile.

Analistii spun ca moneda romaneasca este afectata, in ochii investitorilor, de politica fiscala si salariala a guvernului, spun analistii.

Deprecierea leului din ultima perioada este in contrast cu evolutiile altor monede din regiune, care s-au intarit si a fost determinata in primul rand de factori interni.

Si dolarul american a crescut cu 0,45%, pana la un curs de 4,0822 lei/unitate.

Totodata, francul elvetian a crescut de la 4,1860 lei/unitate, cotatia de vineri, la 4,1875 lei/unitate, cursul de luni.

Lira sterlina creste si ea la 5,2420 lei/unitate, in timp ce pretul unui gram de aur a crescut pana la 166,3634 de lei.

Proiectul Legii salarizarii intra, luni, in dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputatilor, care este for decizional in aceasta speta, membrii Comisiei de buget urmand sa dea, de la ora 14:00, aviz proiectului, Comisia de munca fiind raportoare.

Desi Opozitia a solicitat de doua ori ca ministrul de Finante Viorel Stefan sa vina in Parlament sa explice cat de sustenabile sunt cresterile salariale prevazute, PSD a refuzat si a transmis ca astfel de date vor fi oferite dupa ce legea va fi adoptata.

Vezi si

Ce joburi au căutat românii la început de an

Românii au căutat, la început de an, pozițiile de șofer, inginer și asistent medical. A …