Thursday , July 7 2022

Cum iti poti reduce rata la credit cu 10 %

rata

Achitarea ratei lunare la credit este o povară semnificativă în bugetul unei familii. Acum există unele metode prin care nivelul ratei poate fi mai mic chiar și cu 10%.

Potrivit lui Marius Istrati, șeful Departamentului Dezvoltare Produse Persoane Fizice în cadrul Volksbank România, un client care își refinanțează în acest moment un credit de consum în lei poate să-și reducă nivelul ratei lunare cu 10%, scrie capital.ro.

‘Noi credem că refinanțările pentru creditele de consum în lei vor avea o pondere foarte mare pentru tot ce înseamnă creditare a populației. Pe segmentul împrumuturilor de consum, creditul de refinanțare reprezintă peste 60% din vânzările de noi credite’, a precizat Istrati în cadrul unui colocviu organizat de Piața Financiară la Sinaia.

Conform lui, dobânda medie în lei la credite de consum în stoc este, conform datelor BNR, de 13,68%, iar dobânda medie în lei la credite noi de consum acordate de bănci este 11,36%.

Istrati a mai arătat că soldul creditului de consum a scăzut cu 25% pe fondul scăderii apetitului populației și al înăspririi condițiilor de creditare. Însă soldul creditului pentru locuințe a crescut cu 86%, fiind impulsionat de programul Prima Casă. Ponderea creditului imobiliar se apropie de 40%, față de 20% în 2008.
La nivelul pieței, peste 60% din creditele noi de consum sunt destinate refinanțărilor, iar la creditele pentru locuințe, peste 90% din noile cereri de credite acordate sunt finanțări noi.

Vezi si

Durata vieții profesionale a românilor era anul trecut cea mai mică în UE

Durata estimată a vieții profesionale pentru populația adultă în vârstă de cel puțin 15 ani …