Saturday , December 3 2022

Creşteri salariale la Automobile Dacia de 260 de lei

Angajaţii Automobile Dacia au obţinut o majorare salarială de 260 lei, reprezentând o creştere de 13%, în urma negocierilor dintre administraţie şi sindicat încheiate luni seara după mai mult de o lună de discuţii, a declarat pentru MEDIAFAX vicepreşedintele sindicatului Dacia, Ion Iordache.

“Noul contract colectiv de muncă prevede creşteri salariale în două tranşe. Astfel, din luna ianuarie angajaţi vor beneficia de 200 de lei, majorare aplicată retroactiv, iar din luna mai de 60 lei. Acestă majorare preprezintă o creştere salarială medie de aproximativ 13%”, a precizat Iordache.

El a spus că în cadrul negocierilor au fost stabilite şi alte elemente pecuniare, cel mai probabil legate de prime şi sporuri, însă nu a oferit detalii referitoare la acest subiect.

Discuţiile dintre administratorii producătorilor auto şi sindicat s-au încheiat luni seară, după mai mult de o lună de negocieri.

Iordache a adăugat că sunt false informaţiile conform cărora la uzina de la Mioveni vor înceta angajările şi vor avea loc disponibilizări odată cu începerea producţiei de modele Dacia la uzina Renault din Tanger, Maroc.

“Este adevărat că unele modele Dacia vor intra în fabricaţie în Maroc, dar asta nu însemnă că la Piteşti va scădea producţia, care se va concentra în special pe modelul Duster”, a spus reprezentnatul sindicatului Automobile Dacia.

În primele luni ale anului viitor, la uzina Renault din Tanger va începe producţia a două noi modele Dacia, un monovolum şi o utilitară.

Ultima creştere salarială pentru angajaţii producătorului auto a avut în luna februarie a anului trecut, când sindicatul a obţinut în urma negocierilor o majorare de 300 lei.

În prezent, pentru Automobile Dacia lucrează aproximativ 15.000 de angajaţi.

Vânzările Dacia au crescut cu 12% anul trecut, de la 311.426 la 348.723 de autovehicule, iar cota de piaţă a constructorului român în Europa a urcat cu 0,3 puncte procentuale, la 1,6%. În România, Dacia a vândut 36.730 de vehicule, cu 20% mai puţin faţă de 2009.

Vezi si

Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie la „Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că programul „Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit, iar …