Sunday , September 25 2022

Control la Oltchim din partea DNA si a Ministerului Economiei

Corpul de control al Ministerului Economiei şi procurorii DNA se află la Oltchim, pentru a verifica mai mult contracte semnate de conducerea combinatului din Râmnicu Vâlcea.

Mai mulţi membri ai Ministerului Economiei şi DNA sunt în acest moment în control la combinatul Oltchim. Conform România TV, controlul urmăreşte managementul companiei, existând şi posibilitatea ca ancheta să vizeze demnitari ai statului.

Procurorii au ridicat mai multe documente pentru a verifica contractele încheiate cu mai mulţi demnitari.

Combinatul din Râmnicu Vâlcea a trecut în această săptămână prin licitaţia în privinţa privatizării. Noul proprietar al Oltchim a fost desemnat Dan Diaconescu, patronul OTV câştigând licitaţia pentru preluarea a 54,8062% din acţiunile combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Diaconescu a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Luni, Dan Diaconescu ar urma să semneze actele de preluare a acţiunilor combinatului Oltchim.

Acordarea pachetuluiu majoritar către patronul OTV a fost criticată în ultimele zile atât de către premierul Victor Ponta cât şi de către importanţi politicieni ai USL.

Vezi si

Sondaj – Românii bogaţi au grijă mai mare de cheltuielile lunare în comparaţie cu persoanele cu venituri modeste 

Aproape trei sferturi (72,55%) dintre românii cu venituri de peste 10.000 de lei pe lună …