Thursday , April 18 2024

Contribuabilii mari şi mijlocii vor depune numai electronic declaraţiile fiscale

Contribuabilii mari şi mijlocii vor depune numai electronic declaraţiile fiscale începând cu obligaţiile aferente lunii octombrie, a anunţat, joi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Astfel, la data de 25 noiembrie, vor fi transmise prin intermediul Sistemului Electronic Naţional (SEN) declaraţiile privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, impozitul pe profit, obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, precum şi deconturile privind accizele, impozitul la ţiţeiul din producţia internă, cel de TVA şi cel special de TVA.

Totodată, va fi transmisă declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare şi declaraţia rectificativă.

SEN este administrat de Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională (CNMSI), subordonat Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Declaraţiile menţionate se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro, iar documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat în condiţiile legii privind semnătura electronică.

“ANAF încurajează persoanele care nu se încadrează în categoria contribuabililor mari sau mijlocii să utilizeze mijlocul electronic de depunere a declaraţiilor fiscale ca metodă alternativă de declarare”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

De la 1 august 2009, companiile mijlocii sunt acele firme care au o cifră de afaceri cuprinsă între 6,7 milioane lei şi 70 milioane lei. Companiile mari sunt societăţile cu afaceri de peste 70 milioane de lei.

Vezi si

Cât sunt dispuși românii să plătească pentru cazare în perioada minivacanței de Paști

67,5% dintre români spun că ar plăti între 150 și 300 de lei/camera dublă/noapte, iar …