Friday , January 28 2022

Consiliul Investitorilor Străini susține adoptarea noului Cod fiscal în forma aprobată de Parlament

codul fiscal

Adoptarea noului Cod Fiscal în varianta aprobată de Parlament este susținută de Consiliul Investitorilor Străini (CIS), potrivit unui comunicat al organizației, citat de  zf.ro

“Multe din prevederile noului Cod Fiscal reprezintă un important pas înainte în zona de modernizare şi clarificare a cadrului fiscal românesc. Proiectul noului Cod Fiscal este rezultatul unui efort susţinut al mediului de afaceri din România derulat pe parcursul ultimilor 2 ani împreuna cu autorităţile. Considerăm că textul adoptat de Parlament în urmă cu o lună reprezintă o îmbunătăţire substanţială a legislaţiei fiscale din România, care aduce mai multă claritate şi predictibilitate politicii fiscale pe termen mediu şi lung”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanții CIS mai ”consideră că viabilitatea noilor măsuri fiscale este la fel de importantă deoarece pentru investitori, ceea ce contează până la urmă este stabilitatea, predictibilitatea şi transparenţa sistemului fiscal pe termen lung. În acest context, Consiliul Investitorilor Străini consideră necesară păstrarea disciplinei bugetare pentru a nu exista derapaje macroeconomice care să necesite ajustări fiscale ulterioare”, mai transmite CIS, care reuneşte 120 de firme care au creat direct şi indirect 200.000 de locuri de muncă în economie.

Vezi si

Toate categoriile de produse de pe piața locală au prețuri mai mari decât anul trecut

Toate categoriile de produse de pe piața locală au prețuri mai mari decât anul trecut, …