Sunday , November 27 2022

Consiliul Concurenței anchetează posibile practici anticoncurenţiale la Auchan, Carrefour, Cora şi Kaufland

hypermarket

Consiliul Concurenţei declanşează o nouă investigaţie pe piaţa lanţurilor de magazine. Inspectorii au suspiciuni că lanţuri de retail din România şi furnizori ai acestora: Auchan România SA, Carrefour România SA, Cora, Kaufland România şi Trident Trans Tex s-ar fi înţeles asupra preţurilor.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate, documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii aflându-se în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate.

Investigaţia vizează unele lanțuri de retail din România şi furnizori ai acestora: Auchan România SA, Carrefour România SA, România Hypermarche SA (Cora), Kaufland România SCS şi Trident Trans Tex.

„Am finalizat recent o investigaţie de mare amploare în acest domeniu ale cărei rezultate le vom anunţa până la sfârşitul acestei luni. Avem, însă, avem indicii privind o posibilă fixare a preţurilor între alţi retaileri şi furnizorii lor. Înţelegerile privind fixarea preţurilor reprezintă o serioasă abatere de la principiul liberei concurenţe pe piaţă, având ca efect prejudicierea consumatorilor” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurentei, într-un comunicat remis presei.

„Momentan doar sunt suspiciuni, pentru că doar le analizăm, dar ce ne temem noi, care sunt suspiciunile pe care le avem, că există înțelegeri contractuale între furnizorii și rețele de magazine care limitează scăderea prețurilor pe alți concurenți. Acordul de genul nu vinde nimănui mai ieftin decât mi-ai vândut mie sau prețul să nu coboare mai jos de un anumit nivel”, a adăugat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, la Digi24.

Vezi si

O companie din România va construi cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău (A7)

Contractele pentru execuţia celor trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău au fost câştigate de un constructor …