Wednesday , September 28 2022

Concept Mozilla: Smartphone creat pe internet de comunitate, cu proiectoare şi încărcare wireless

BMozilla, organizaţia din spatele browser-ului Firefox, a prezentat un concept de smartphone creat de un membru al Mozilla Labs din ideile comunităţii online, rezultatul fiind un telefon cu proiectoare, încărcare wireless, adaptor Bluetooth (“dongle”) şi cameră de 8 megapixeli..

Telefonul a fost creat de Billy May, membru al comunităţii Mozilla Labs, platformă de creaţie şi dezbatere care invită utilizatorii să îşi discute ideile şi să participe la proiecte despre viitorul internetului.

May a demarat proiectul “Seabird” la începutul anului 2009, pe Mozilla Labs, cerând membrilor comunităţii să vină cu idei pentru a crea smartphone-ul perfect.

Rezultatul este un concept de smartphone care iese în evidenţă prin densitatea de tehnologii de ultimă oră şi funcţii inovative. Surprinzătoare sunt cele două proiectoare mobile aflate pe muchiile laterale, prin intermediul cărora telefonul poate imita un laptop, proiectând pe o suprafaţă verticală imaginea (ecranul) şi, în acelaşi timp, pe o suprafaţă orizontală o tastatură luminoasă care răspunde comenzilor utilizatorului datorită senzorilor infraroşu care detectează “tastele” atinse. Acelaşi proiectoare pot “desena” o tastatură QWERTY completă în jurul telefonului pentru a facilita transmiterea de email-uri şi sms-uri. Designerul conceptului notează că tehnologiile necesare pentru producerea unui prototip există, însă nu au încă suficientă răspândire.  Cea mai importantă problemă rămâne însă  bateria, care ar trebui să fie deosebit de puternică pentru a face viabil un astfel de smartphone. Conceptul are o cameră foto-video de 8 megapixeli, adaptor Bluetooth încorporat, încărcare wireless a bateriei, port Mini USB şi o cască Bluetooth detaşabilă care poate servi şi ca mouse wireless, pe infraroşu. Proiectul este prezentat pe larg pe site-ul Mozilla Labs, la adresa http://mozillalabs.com/conceptseries/2010/09/23/seabird/ .

Vezi si

Ultima sesiune pentru programele Rabla și Rabla plus va începe pe 30 septembrie

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că ultima sesiune de înscriere în cadrul programelor „Rabla” …