Saturday , December 10 2022

Companiile aflate sub umbrela Ministerului Economiei angajeaza, Guvernul concediaza

vosganian

Companiile din subordinea Ministerului Economiei vor angaja peste 100 de persoane pentru extractiile miniere care se vor redeschide, precum si alte cateva sute in industria de aparare, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, miercuri, la o conferinta de presa.

“Cifra de 10.000 de disponibilizari din Ordonanta 36 este o cifra orientativa. Orice act normativ trebuie sa precizeze impactul financiar. Cu cei de la Ministerul Transporturilor, Comunicatiilor, Departamentul Energiei, am discutat aceasta cifra. Inseamna 2.000 pe an. Ceea ce reprezinta sub 1% raportat la sectorul economic privat.

In orice economie exista disponibilizari si angajari. Noi angajam peste 100 de persoane in extractiile miniere care se deschid si alte cateva sute de persoane in industria de aparare. La Ministerul Economiei nu avem in urmatorii ani proiecte de disponibilizare”, a afirmat Varujan Vosganian.

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect de lege privind aplicarea, in perioada 2013-2018, a unor masuri de protectie sociala pentru persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare.

Compensatiile pentru cei 10.000 de oameni ce urmeaza sa fie disponibilizati, aprobate in Senat

Potrivit proiectului, vor putea beneficia de prevederile acestuia numai persoanele care au incheiat contracte individuale de munca pe durata nedeterminata cu operatorii economici cu cel putin 36 de luni inainte de data concedierii.

Proiectul, care se aplica pana la data de 31 decembrie 2018 pentru persoanele disponibilizate prin concedieri colective are caracter de lege ordinara, Senatul fiind prima camera sesizata.

Vezi si

Opt din zece români vor petrece sarbătorile acasă. Jumătate și-au redus bugetul față de anul trecut

Românii se pregătesc să-și petreacă Sărbătorile mai mult acasă, decât plecați în vacanță și cu …