Wednesday , February 8 2023

Compania Malaysia Airlines si-ar putea schimba numele dupa tragediile MH17 si MH370

malaysia airlines

Lovita de doua catastrofe aviatice in mai putin de 6 luni, conducerea companiei aeriene Malaysia Airlines ia in considerare o schimbare a numelui, relateaza The Telegraph.

Rebranding radical, acesta este planul celor de la Malaysia Airlines pentru a se salva de la faliment dupa ce pe 17 iulie, un avion Boeing 777 cu 298 de persoane la bord s-a prabusit la Donetk, in estul Ucrainei, regiune devastata de peste trei luni de un conflict armat intre puterea de la Kiev si separatistii prorusi.

Pe langa schimbarea numelui, compania, detinuta in majoritate de stat, va cauta si investitori straini sau parteneriate cu companii aeriene concurente si va introduce rute noi pe pentru a atrage clienti si a se salva de la dezastru. Acestea sunt ideile unui plan de salvare rezultat in urma unei analize interne efectuata saptamana trecuta.

In afara de catastrofa din Ucraina, pe 8 martie, tot un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a decolat din Kuala Lumpur cu destinatia Beijing. La bord erau 239 de persoane, dintre care 227 de pasageri, majoritatea chinezi (153 de persoane). Dupa 50 de minute, avionul a disparut de pe ecranele radar.

Ancheta a stabilit ca avionul s-a indreptat spre vest, in timp ce se afla intre Malaysia si Vietnam, survoland apoi Malaysia, catre stramtoarea Malacca, apoi Oceanul Indian. Expertii apreciaza ca avoonul s-a scufundat in sudul Oceanului Indian. Pana in prezent nu a fost gasit niciun fragment din aeronava, in pofida cautarilor intense desfasurate la vest de Australia.

Vezi si

Ce joburi au căutat românii la început de an

Românii au căutat, la început de an, pozițiile de șofer, inginer și asistent medical. A …