Saturday , December 3 2022

Comisia Europeana investigheaza Transgaz, pentru că ar fi împiedicat exportul către alte țări UE

transgaz

Comisia Europeană (CE) a deschis ieri o procedură oficială de investigare pentru a evalua dacă operatorul român al sistemului de transport de gaze naturale, “Transgaz”, a împiedicat exportul de gaze naturale din ţara noastră către alte state membre ale UE, informează un comunicat al Executivului comunitar. Comisia va investiga dacă “Transgaz” a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă, încălcând normele Uniunii Europene (UE).

Ţara noastră este al treilea mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană (după Ţările de Jos şi Marea Britanie) şi dispune de rezerve importante de gaze naturale, inclusiv zăcămintele de gaze naturale descoperite recent în Marea Neagră. “Transgaz” este unicul operator al sistemului de transport de gaze naturale din România.

Investigaţia antitrust a Comisiei se va concentra asupra indiciilor potrivit cărora “Transgaz” a elaborat o strategie de restricţionare a exporturilor de gaze naturale din România către alte state membre ale UE.

,,Procesul de investigare inițiat de Comisia Europeană la Societatea Națională de Transport Gaze Naturale – SNTGN Transgaz SA referitor la împiedicarea exportului de gaze naturale din România către alte state membre ale UE nu afectează capacitatea societății de a efectua la timp și în condiții de siguranță a tuturor operațiunilor din domeniul său de competență”, informează, vineri, Transgaz într-un comunicat transmis Bursei de Valori București.

De asemenea, Transgaz precizează că va întreprinde cu celeritate toate diligențele necesare pentru asigurarea documentelor necesare Comisiei Europene în acest procesul de investigare.

 

Vezi si

Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie la „Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că programul „Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit, iar …