Monday , December 5 2022

Comisia Europeană a decis ca laptele să aibă o etichetă de origine

lapte

Comisia Europeană a decis ca laptele să aibă o etichetă de origine şi face o evaluare pentru a stabili ce tip de marcare ar avea un impact mai mare, a declarat luni la un seminar comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

“Decizia este luată. Va exista o etichetare de origine pe lapte, iar Comisia face o evaluare să vedem ce fel de etichetare. Etichetare a originii naționale, sau a originii europene”, a spus Cioloș.

El a afirmat că se fac evaluări și analize de impact, iar în perioada următoare Comisia Europeană va veni cu o propunere de etichetare justificată.

Comisarul european a sfătuit fermierii români să creeze un brand național pe segmentul laptelui. “Dincolo de asta revin cu posibilitatea de a avea un branding privat al producătorilor, al originii laptelui. Cred că este în avantajul dumneavoastră și uitați-vă la modelul irlandez. Mai sunt și alte state membre unde producătorii, asociația producătorilor de lapte din Irlanda s-a hotărât să facă un branding al originii laptelui și să-l comunice consumatorilor”, a mai spus Cioloș.

În prezent, aproximativ 90% din laptele folosit în România ca materie primă este de provenienţă internă, însă acest procentaj ar putea să scadă din 2015, când cotele de producţie în statele UE vor fi eliminate.

Vezi si

Creditorii Cineworld analizează varianta vânzării lanţului de cinematografe Cinema City, inclusiv a celor din România

Creditorii operatorului britanic de cinematografe Cineworld Group au purtat discuţii pe tema divizării grupului şi …