Wednesday , June 19 2024

Ciolacu anunță programul „Rabla pentru tractoare”. Micii fermieri vor primi până la 20.000 de euro la achiziția de noi utilaje

Guvernul va lansa în curând programul „Rabla pentru tractoare”, finanțat prin Fondul pentru mediu, a anunțat joi premierul Marcel Ciolacu. „Susținem producția internă de tractoare și ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro. Bugetul alocat este de 500 milioane lei, iar mecanismul va fi unul cu minim de birocrație”, a declarat joi premierul.

Finanțarea programului „Rabla pentru tractoare” se află pe agenda ședinței de joi a Guvernului, relatează HotNews.

În cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate se finanțează proiecte pentru protecţia mediului constând în achiziţionarea tractoarelor şi maşinilor agricole autopropulsate, inclusiv a accesoriilor agricole aferente, noi, mai puţin poluante.

Bugetul total estimat alocat Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate este de 500.000.000 lei, iar sumele se vor asigura din bugetul Fondului pentru mediu.

Ghidul de finanțare al Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate se aprobă prin ordin al ministrului mediului, apelor și pădurilor, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Vezi si

Comisia Europeană: România se confruntă cu dezechilibre excesive, pe fondul deficitelor guvernamentale mari şi în creştere

România se confruntă cu dezechilibre excesive, după ce a experimentat dezechilibre până anul trecut, deoarece …