Friday , July 1 2022

Chinezii umflă prețul petrolului

Preţurile petrolului sunt în creştere joi, susţinute de aşteptările de scădere a stocurilor în Statele Unite şi de creşterea puternică a importurilor de ţiţei ale Chinei, relatează MarketWatch.

petrol

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, cu livrare în noiembrie, este în urcare cu 1,3%, la 48,6 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, cu livrare în octombrie, este în creştere cu 1,6%, la 46,24 dolari pe baril.

În SUA, Institutul American al Petrolului anticipează că stocurile de petrol au scăzut luna trecută cu 12,1 milioane de barili, respingând estimările analiştilor, privind o creştere de 500.000 de barili.

În China, date guvernamentale au arătat că importurile de petrol au urcat luna trecută la cel mai ridicat nivel din acest an, semn că cererea rămâne ridicată, pe fondul preţurilor scăzute.

 

Vezi si

FMI recomandă României taxă de 20% pentru cei mai bogați 10% dintre români, eliminarea facilităților din IT și construcții, înăsprirea taxării pe PFA și microîntreprinderi 

Fondul Monetar Internațional (FMI) recomandă României să reducă inegalitatea prin reforme prin care să repartizeze …