Thursday , December 1 2022

Chinezii au cumpărat browserul Opera, după ce oferta pentru întreg consorțiul a eșuat

opera

Grupul norvegian Opera Software a anunțat, luni, că un consorțiu de companii chineze a cumpărat browserul de Internet Opera cu suma de 600 de milioane de dolari, după ce oferta de 1,2 miliarde de dolari pentru întreaga companie norvegiană a eșuat, transmite AFP.

Într-un comunicat remis bursei de la Oslo, Opera Software a precizat că un consorțiu de companii chineze condus de fondul de private equity Golden Brick Capital Management va prelua versiunile de desktop și dispozitive mobile ale browser-ului de Internet Opera, precum și o serie de aplicații, dar nu și diviziile de televiziune, media și jocuri ale Opera Software.

Din consorțiul de companii chineze fac parte și producătorul de jocuri Kunlun Tech, precum și furnizorii de soluții de securitate pe Internet Qihoo 360 Technology.

Această tranzacție a fost anunțată simultan cu eșecul ofertei de 1,2 miliarde de dolari pentru întreaga companie Opera Software. Compania norvegiană nu a oferit un motiv pentru eșecul acestei oferte lansată în luna februarie, precizând doar că nu a reușit să obțină toate aprobările necesare din partea autorităților de reglementare până la termenul limită de 15 iulie.

 

Vezi si

Punctul de pensie se majorează la 1.785 lei, de la 1 ianuarie

Valoarea punctului de pensie se majorează, de la 1 ianuarie 2023, la 1.785 lei, de …