Thursday , December 1 2022

China va supraimpozita masinile importate din SUA. Masura include si producatorii europeni cu fabrici in SUA

Guvernul de la Beijing a decis supraimpozitarea tuturor autoturismelor importate din Statele Unite, arată un comunicat al Ministerului chinez al Comerţului, citat de Financial Times.

În acelaşi comunicat, China îşi justifică măsura adoptată ca un răspuns la prejudiciile aduse de subvenţiile americanilor către producătorii de autoturisme. În acest fel, Guvernul doreşte protecţia industriei auto chineze.

În 2009, China a devenit cea mai mare piaţă auto din lume, depăşind Statele Unite. Din nefericire, măsura nu îi va viza doar pe producătorii americani, dar şi pe cei europeni, dar care au fabrici pe teritoriul SUA.

La scurt timp după mediatizarea anunţului, valoarea acţiunilor BMW şi Mercedes Benz au scăzut cu 5%, respectiv 3%. CU toate acestea, cele mai puternic afectate companii auto din SUA vor fi Ford, Chrysler, General Motors şi divizia americană a Honda.

Congresul american a finalizat un proiect în septembrie 2010, ce permite subaprecierea yuanului, în calulul taxelor pentru importurile din China. Prin această măsură, Statele Unite speră recuperarea unei părţi din pierderile suferite de pe urma politicii monetare a Chinei.

Vezi si

Inflaţia în zona euro a scăzut în noiembrie pentru prima dată în ultimele 17 luni

 Rata anuală a inflaţiei în zona euro a înregistrat o scădere peste aşteptări în luna …