Wednesday , October 5 2022

China susţine euro “din culise”, dar pune condiţii draconice

China s-a angajat să susţină din culise zona euro, în schimbul adoptării unor decizii privind reducerea deficitului şi restricţii bugetare drastice, scrie în ediţia sa de duminică Sunday Times, citat de AFP.

Conform publicaţiei de duminică, reprezentanţi ai Chinei la reuniunea miniştrilor de finanţe ai G-20, organizată sâmbătă, la Paris, au subliniat disponibilitatea Beijingului de a investi zeci de miliarde în zona eruro, prin achiziţionarea de infrastructuri în ţări puternic îndatorate din zonă.

Surse participante la discuţii au relatat că diferite bănci chinezeşti ar putea susţine eforturile de diminuare a datoriei publice în zona euro, conform publicaţiei britanice.

China doreşte să se asigure că zona euro cunoaşte amploarea dificultăţilor financiare cu care se confruntă şi nu se va prăbuşi, înainte să înceapă redresarea economică, a indicat pentru Sunday Times un participant la dezbateri.

Reuniţi la Paris, reprezentanţi ai G-20 au subliniat progresele înregistrate în Europa pe calea rezolvării crizei datoriilor publice, exprimând totodată preocupări legate de viitorul progresului economic regional şi mondial.

Vezi si

Afacerile fabricii  EGGER din Rădăuți au crescut cu 34% în primele șase luni ale anului, ajungând la 260 de milioane de euro

Egger România, parte a furnizorului austriac de materiale pe bază din lemn pentru mobilier și …