Tuesday , December 6 2022

China cumpara Germania bucata cu bucata

China a devansat SUA în 2011 devenind cel mai mare investitor străin în Germania, potrivit datelor comunicate joi de agenţia guvernamentală care se ocupă de promovarea Germaniei în rândul investitorilor străini, ‘Germany Trade and Invest’ (GTAI), transmite AFP.

Potrivit GTAI, firmele chineze au investit anul trecut în 158 de proiecte în Germania, americanii în 110 proiecte, iar elveţienii în 91 de proiecte. Pe locul patru se situează investiţiile provenite din Franţa, fiind înregistrate 53 de proiecte. Cu toate acestea, Europa a fost responsabilă anul trecut pentru aproximativ jumătate din investiţiile străine în Germania.

O cincime din proiectele de investiţii au fost realizate în domeniul ingineriei mecanice şi automobile iar 13% în noile tehnologii. În schimb, energiile regenerabile nu au atras decât aproximativ 6% din proiecte.

O ultimă dovadă a interesului companiilor chineze pentru Germania a fost preluarea producătorului german de componente auto Kiekert de către firma chineză Heibei Lingyun Industrial Group Corporation. Anterior, în luna ianuarie grupul Sany a preluat producătorul german de utiliaje de construcţii Putzmeister pentru 500 milioane de euro, una din cele mai mari achiziţii derulate de o companie chineză în Europa. (money.ro)

Vezi si

Obligația restaurantelor să ofere informații detaliate în meniuri, amânată

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că a decis amânarea, până în martie …