Friday , March 24 2023

Cel puțin una din trei perechi de pantofi aduși din import este „made in China“. Prețul mediu – 3 euro perechea

România im­portă anual 66 de milioane de perechi de pantofi, iar o treime din total vine direct din China, arată datele World­Foot­wear, o platformă ce analizează industria mondială de încălțăminte, citată de Ziarul Financiar.

O treime din pantofii de import vin direct din China, la un preț mediu de doar 3 dolari. Mai exact, România im­portă anual 66 de milioane de perechi de pantofi, iar o treime din total vine direct din China, arată datele World­Foot­wear, o platformă ce analizează industria mondială de încălțăminte.

Totuși, în realitate, e posibil ca ponderea să fie și mai mare ținând cont că un retailer, de obicei, „adună“ producția pe care o realizează în varii colțuri de lume în depozitele sale centrale, acestea fiind de regulă amplasate în țara-mamă.

Mai departe, marfa este apoi distribuită în toate statele unde acea companie are prezență de retail. Astfel, produsele apar ca fiind importate dintr-o piață intermediară, cum ar fi Polonia sau Germania, acolo unde au sediul nume mari precum CCC și Deichmann.

Totuși, chiar și când vine vorba doar de importurile directe din China, ci­frele sunt grăitoare. Puterea de cumpărare redusă și prețurile de multe ori similare cu cele din Occident fac ca românii să se încalțe cu chinezării, produse de regulă ieftine. Iar asta în con­textul în care România este unul din­tre marii producători de încălță­minte de piele, bunuri scumpe, high-end.  (Mediafax)

Vezi si

Puterea de cumpărare a românilor a ajuns să fie cu 23% sub media UE

Puterea de cumpărare a românilor, calculat din perspectiva PIB per capita, este cu 23% sub …