Wednesday , November 30 2022

Cea mai mare putere economica a lumii, in cea mai proasta forma din ultimii 25 de ani

china

Premierul chinez Li Keqiang a precizat ca guvernul sau estimeaza o crestere economica de 7% pentru anul 2015, ceea ce inseamna cel mai mic avans din ultimul sfert de secol.

El a mai mentionat ca va continua lupta impotriva coruptiei si va incerca sa ia masuri pentru diminuarea poluarii.

China are nevoie de reforme dureroase pentru ca economia sa ramana pe linia de plutire pe termen lung, a mai spus Li, potrivit Reuters.

“Problemele adanci ale tarii devin din ce in ce mai evidente. Dificultatile cu care trebuie sa ne confruntam in acest an ar putea fi mai mari decat cele din 2014. E o perioada cruciala, in care trebuie sa implementam multe reforme”, a spus Li.

Premierul va lua masuri in ceea ce priveste reforma in companiile de stat si va incerca sa liberalizeze sistemul bancar. “E un an crucial pentru stabilizarea cresterii si restructurarea economiei”, a punctat Li.

Mai mult, tinta guvernului este sa ajute la crearea a 10 milioane de noi locuri de munca pana la finalul anului. China a inregistrat anul trecut o crestere economica de 7,4%, cea mai mica din ultimii 24 de ani.

Tara asiatica a devenit, la finalul anului trecut, cea mai mare puternica economie a lumii, depasind SUA in ceea ce priveste puterea de cumparare. Astfel, China detinea 16,48% din intreaga putere de cumparare a lumii, iar Statele Unite aveau o putere de cumparare de 16,28% la nivel mondial.

Vezi si

Registrul Comerțului: 5.387 de firme şi PFA au intrat în insolvenţă în primele zece luni din 2022

Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu …