Thursday , June 30 2022

Cea mai mare banca germana face mii de concedieri si se retrage din 10 tari

deutsche bank

Deutsche Bank va reduce numarul de angajati cu 26.000 pana in 2018, prin concedieri si vanzari de active, in cadrul strategiei co-directorului general John Cryan de imbunatatire a profitabilitatii.

Cea mai mare banca din Germania va desfiinta aproximativ 9.000 de posturi, iar alti angajati vor pleca din banca in cadrul vanzarilor de active, a precizat joi institutia financiara, relateaza Bloomberg.

Cryan, care in luna iulie a preluat functia de director general de la Anshu Jain, trebuie sa restranga cheltuielile, sa imbunatateasca rezervele de capital si sa inverseze declinul actiunilor care a facut ca Deutsche Bank sa aiba cea mai slaba capitalizare de piata in randul bancilor cu operatiuni globale.

Deutsche Bank va renunta la operatiunile din 10 tari, va reduce numarul clientilor pentru serviciile de investitii si va restrange operatiunile pe pietele financiare cu 50%.

Concedierile vor avea loc in conditiile in care Deutsche Bank a raportat joi pierderi de 6 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, in conformitate cu avertismentele legate de profitabilitate facute recent.

In trimestrul al treilea, banca a reevaluat in scadere valoarea diviziei de investment banking si alte active, pe fondul restructurarii activitatilor si a reglementarilor mai stricte.

Actiunile Deutsche Bank au inversat joi cresterea initiala, trecand pe o scadere de 0,8%.

Vezi si

Guvernul a aprobat amânarea ratelor la bănci timp de 9 luni. Vezi condițiile

Guvernul a adoptat suspendarea plăţii ratelor bancare pentru o perioadă de 9 luni, în anumite …