Cât costă procurarea datelor cu caracter personal pe internet?

reportersite
17 septembrie 2010, 19:18

Procurarea prin Internet a datelor privind un card de credit şi a altor informaţii cu caracter personal costă în medie numai 2,3 euro, potrivit unui raport realizat de RSA, divizia de servicii de securitate a EMC, cel mai mare furnizor de sisteme de stocare a datelor informatice la nivel mondial.
„Preţul mediu la care sunt cumpărate pe piaţa neagră astfel de date şi servicii este 2,3 euro. Pe forumuri subterane datele personale furate sunt scoase la vânzare, însoţite de servicii care permit altor infractori cibernetici să profite de aceste informaţii”, se arată în raportul citat de AFP.
Un pachet cuprinzând numărul de identificare a cardului, pin-ul, data expirării, adresa de facturare şi numele proprietarului este disponibil la un preţ cuprins între 1,96-3,9 euro.
Parola de conectare la o bancă online costă mult mai mult, în funcţie de tipul contului şi sold, respectiv 65-1.300 de euro, potrivit RSA.
Raportul avertizează că vânzarea de date printr-o astfel de metodă nu este o noutate, dar creşterea numărului de forumuri „subterane” şi uşurinţa cu care pot şi accesate reprezintă un pericol serios.