Friday , June 14 2024

Care sunt băncile cu cea mai bună reputaţie în România

banca

Românii consideră că banca cu cea mai bună reputație trebuie să fie orientată către oameni, să fie preocupată de satisfacția clienților și condusă de principii precum onestitatea, transparența, etica și responsabilitatea, se arată într-un sondaj GfK.

ING Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania și BRD Societe Generale conduc în topul băncilor care se bucură de cea mai bună reputație în România, conform studiului GfK de gestionare a reputației realizat cu ajutorul Reputation Management Model.

Scorul de reputație se construiește pe 7 piloni: familiaritate, managementul calităţii, calitatea produselor și a serviciilor, performanţa financiară, calitatea de bun angajator, responsabilitate socială şi ataşament emoţional.

“Spre deosebire de alte industrii unde scorurile de reputație sunt mai polarizate, cea financiar-bancară are particularitatea unor indicatori foarte apropiați ca valoare. Oportunitatea pentru jucătorii din banking este de ieșire din pluton prin consolidarea reputației, cu atât mai mult cu cât aceasta are impact direct în performanța financiară a companiei”, a declarat Simona Dan, Business Strategy Advisor GfK România.

Există o corelație foarte bună între reputație, pe de o parte și performanţa financiară a companiei, recomandarea și utilizarea produselor sau serviciilor, calitatea de bun angajator și cea de actor responsabil social, pe de altă parte.

Studiul de măsurare a reputației în sistemul bancar a fost realizat online cu ajutorul GfK Reputation Management Model, în luna octombrie 2013, pe un eșantion de utilizatori de internet reprezentativ urban.

Vezi si

APIA: Cele mai multe solicitări în cadrul campaniei pentru Cereri de plată aferente anului 2024 au fost din județul Suceava – 40.288

Un număr de 730.395 cereri de plată, pentru o suprafață de 9,96 milioane de hectare, …

error: