Tuesday , December 6 2022

Care e cea mai la moda culoare pentru masini in Europa

masini

Producatorii de automobile cheltuiesc milioane de dolari anual pentru cercetari privind culorile preferate de clienti, iar acum par ca au ajuns la o concluzie.

Cea mai la moda culoare la care apeleaza cumparatorii din Europa este albul, conform CTV News. Din acest motiv, la ultimele lansari de la saloanele auto, producatorii au preferat sa expuna, in general, masini de culoare alba.

De “vina” ar fi compania Apple, care a readus la viata aceasta culoare prin gadgeturile pe care le-a lansat in ultimul deceniu.

“Masinile de culoare alba si-au atins apogeul in anii ’70-80, dar apoi au disparut dintr-o data. In ultimii zece ani am observat insa o crestere a culorii albe. Cu siguranta a venit odata cu ‘era Apple’, deoarece ei au inceput sa faca totul alb, cu finisaje cromate din metal. A fost o combinatie foarte placuta si proaspata”, a declarat Oona Scheepers, reprezentant al Volkswagen.

“Inainte de asta, oamenii nu cumparau masini albe in Europa, deoarece le asociau cu masinile de livrari si pareau ieftine. Insa acum, in combinatia cu metal si crom, totul pare proaspat si complet nou. Vanzarile au explodat in intreaga lume!”, a mai spus Scheepers.

Pe langa aspect, masinile de culoare alba mai prezinta si alte avantaje, conform producatorilor auto.

“Albul cu siguranta deviaza caldura. Daca ai o masina neagra, poate fi al naibii de cald inauntru. In plus, e o masura de securitate in unele tari, deoarece o masina alba este mai vizibila in trafic”, a explicat Scheepers.

In schimb, chinezii prefera culorile curajoase, cum ar fi verdele aprins sau auriul, despre care cred ca le scot in evidenta personalitatea. Pe de alta parte, in SUA exista o varietate foarte larga, neexistand un standard cert.

In ceea ce priveste varsta cumparatorilor auto, o cercetare realizata de Volkswagen a aratat ca tinerii sunt cei care prefera culori mai sobre, in timp ce varstnicii prefera culori mai vii.

Vezi si

Obligația restaurantelor să ofere informații detaliate în meniuri, amânată

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că a decis amânarea, până în martie …