Friday , March 31 2023

Candidat surpriza pentru preluarea Oltchim

oltchim

Petchem, divizia Petrochemică a MOL, este ultimul competitor înscris în curs pentru preluarea activelor viabile ale Oltchim.

Potrivit administratorului judiciar Oltchim, Petchem se anunţă a fi unul dintre cei mai redutabili pretendenţi, scrie Economica.net.

Privatizarea Oltchim SPV, compania ce va prelua activele viabile ale Oltchim Râmnicu Vâlcea, este un joc în patru între omul de afaceri Ştefan Vuza, consorţiul chinez Baota Petrochemical Group – Hengchao Sun – Junlun Petroleum, ruşii de la Oil Gas Trade şi Petchem, divizia petrochimică a concernului de stat maghiar MOL, potrivit administratorului judiciar Oltchim Gheorghe Piperea.

Toţi cei patru competitori au cumpărat caietul de sarcini. Dacă de Vuza, chinezi şi ruşi se ştia, intrarea în cursă a MOL este o noutate, însă ungurii se anunţă un competitor redutabil, spune Piperea, pentru că au forţa financiară necesară de cumpărare a Oltchim SPV. Petchem este între primele zece companii europene din petrochimie şi unul din liderii europeni în producţia de polietilenă şi polipropilenă.

De achiziţionarea rafinăriei Arpechim, principalul furnizor de materie primă pentru Oltchim, s-au arătat interesaţi doar ruşii, chinezii şi Vuza.

MOL este compania petrolieră integrată a Ungariei, cu o cifră de afaceri de 20 de miliarde de euro şi 1.600 de staţii de distribuţie a carburanţilor în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi ţările din CSI. Este cea mai mare companie din ţara vecină şi a doua mare companie din Europa Centrală şi de Sud-Est.

În România, MOL are o reţea de 143 de benzinării şi o cifră de afaceri de aproape 1 miliard de euro. Deţine şi două depozite de carburanţi.

Vezi si

Ministrul Cadariu: Începe selecția satelor turistice care aspiră la titlul „Best Tourism Villages”. România va trimite 8 propuneri în competiţia Organizaţiei Mondiale a Turismului

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) anunță că dă startul selecției naționale a satelor turistice care …