Saturday , March 25 2023

Cadariu, despre turiști în România: În decembrie, aproape la același nivel cu cel dinaintea pandemiei

Fiecare român poate fi ambasadorul țării noastre și fiecare dintre noi își poate convinge confrații că avem cu ce ne mândri, spune ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu. Ministrul afirmă că în decembrie 2022 am avut aproape același număr de turiști ca înainte de pandemie.

Ministrul Daniel Constantin Cadariu spune că anul 2022 confirmă că România este o destinație turistică rezilientă și că s-a luat decizia corectă privind reintroducerea voucherelor de vacanță pentru românii din sectorul bugetar.

„Încă de la început am avut ca obiectiv, încurajarea românilor să își (re)descopere țara. Cred cu tărie că fiecare român poate fi ambasadorul țării noastre și fiecare dintre noi își poate convinge confrații că avem cu ce ne mândri”, spune ministrul Antreprenoriatului și Turismului, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Cadariu, fluxul turiștilor români din unitățile de cazare din decembrie 2022 a fost aproape la același nivel cu cea din decembrie 2019, chiar dacă nu a fost zăpadă, diferența fiind de mai puțin de 1%.

„Înseamnă că avem și mai mult unde să creștem. Iar cel mai bine vedem și pe zona turiștilor străini, unde, deși am depășit pragul de 1,5 milioane, prag pe care l-am stabilit la început de an, mai avem de recuperat un decalaj de 40% față de 2019. Schema de incoming pe care am lansat-o de la 1 ianuarie pentru a veni cu soluții concrete, fără vorbă multă, și care este disponibilă tot anul, timp de 5 ani sperăm să rezolve parțial această necesitate. Față de 2021, cifrele din 2022 ne arată că numărul turiștilor a crescut cu 21,80%”, a mai spus Cadariu. (Mediafax)

Vezi si

Agenția de rating Fitch a reconfirmat ratingul suveran al României

Agenția de rating Fitch a reconfirmat ratingul suveran al României și a revizuit perspectiva de …