Sunday , February 5 2023

Bursele chinezesti au cazut cu 8,5%. Revenirea fortata de guvern n-a durat prea mult

burse china

Bursele chinezesti au cazut luni cu peste 8%, cea mai mare scadere zilnica din ultimii opt ani, in conditiile in care revenirea cu ajutorul guvernului a pietelor a fost subminata de marcarea profiturilor, de ingrijorari privind starea economiei si de teama ca politicile fiscale laxe ale Beijingului se apropie de final.

CSI300, indicele ce include cele mai mari companii listate in Shanghai si Shenzhen a cazut 8,6, pana la 3.818 puncte, iar Shanghai Composite Index a pierdut 8,5%, pana la 3.725 puncte, informeaza Reuters.

Nu este inca foarte clar ce a cauzat caderea rapida din sesiunea de dupa-amiaza. La pranz, cei doi indici consemnasera o scadere de 2,5%.

Demoralizarea din piata a fost accentuata si de datele oficiale de luni care au aratat ca profitul companiilor indutriale a scazut cu 0,3% in iunie, dupa ce in mai crescuse cu 0,6%.

Astfel se pune presiune pe o economie ce cauta sa-si regaseasca elanul, in conditiile in care, potrivit statisticilor facute publice vineri, sectorul manufacturier chinezesc s-a contractat la minimul ultimelor 15 luni in iulie din cauza scaderii comenzilor.

Vezi si

Noul regulament de furnizare a energiei electrice: Furnizorul are obligaţia să eşaloneze la plată sumele datorate de client

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat modificări consistente la regulamentul de …

One comment

  1. Ia să răspundă (b)analiștii economici la următoarea întrebare: De câte ori este China mai mare decât Grecia, ca suprafață și ca populație?