Friday , December 2 2022

Bucureştiul, locul trei între cele mai ieftine oraşe din Europa pentru turişti

Un turist străin poate vizita Bucureştiul cu echivalentul a 28,3 dolari pe zi, singurele oraşe europene mai ieftine fiind Sofia (Bulgaria) şi Cracovia (Polonia), potrivit unui studiu efectuat de Price of Travel privind bugetul estimat pentru a călători în principalele oraşe din Europa.

Potrivit calculelor efectuate de portalul de turism, un vizitator poate sta în Bucureşti la un hostel “ieftin şi bun” pentru 31,87 lei pe noapte. Transportul zilnic costă circa 2,6 lei, mesele 39,6 lei, băutura/distracţia 7,5 lei, iar atracţiile turistice costă 9 lei. Astfel, un turist străin poate petrece o zi în Bucureşti pentru 90,57 lei, adică 28,3 dolari.

“Bucureştiul nu este cu siguranţă cel mai fermecător oraş al României şi nu pare să se grăbească să atragă vizitatori din Vest. Din fericire, cei care fac efortul să vină aici vor fi răsplătiţi măcar cu preţuri scăzute peste tot, ceea ce compensează într-o oarecare măsură pentru toate celelalte frustrări ale unei vizite în Bucureşti. Şi clădirea aia uriaşă a parlamentului merită văzută”, comentează autorii raportului.

Cel mai prietenos oraş european din punct de vedere al bugetului care trebuie alocat de turişti este Sofia, capitala Bulgariei, cu un cost de 20,75 dolari pe zi. La polul opus tronează Zurich (Elveţia), unde o zi costă un turist cel puţin echivalentul a 111,5 dolari.

Sumele sunt estimate pe baza celor mai ieftine produse şi servicii disponibile în fiecare oraş analizat.

Pe poziţia a doua în topul celor mai ieftine oraşe europene pentru turişti este Cracovia (26,55 dolari pe zi), iar ocupantul poziţiei a treia, Bucureşti, este urmat de Budapesta (Ungaria – 33,1 dolari pe zi) şi Istanbul (Turcia – 35,77 dolari pe zi).

Topul celor mai scumpe 5 oraşe europene este deschis de Zurich şi completat de Oslo (Norvegia – 102 dolari pe zi), Stockholm (Suedia – 93 dolari pe zi), Veneţia (Italia – 91 dolari pe zi) şi Copenhaga (Danemarca – 84 dolari pe zi).

Vezi si

ONRC: Aproape 31.000 de firme au fost dizolvate până la finele lunii octombrie

Numărul firmelor dizolvate a crescut cu aproape 21%, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie …