Thursday , February 9 2023

Boeing și Exxon anunță că își suspendă operațiunile cu Rusia

Gigantul în energie ExxonMobil a anunțat că va ieși dintr-un proiect comun în valoare miliarde de dolari, pe care îl avea cu compania de stat rusă Rosneft, relatează BBC. Și alte mari companii petroliere, ca BP, Shell și Equinor, au luat măsuri similare. De asemenea, cel mai mare producător de avioane din lume, Boeing, a anunțat că-și suspendă operațiunile în Rusia.

„Deplângem acțiunea militară a Rusiei care încalcă integritatea teritorială a Ucrainei și îi pune în pericol poporul”, arată un comunicat al ExxonMobil.„Suntem profund întristați de pierderea de vieți nevinovate și sprijinim răspunsul internațional puternic”, a adăugat comunicatul.

ExxonMobil operează în prezent și deține o participație în zăcămintele de petrol și gaze din Insula Sahalin, alături de Rosneft și de companii din Japonia și India.

Compania a spus că va renunța acum la operațiunile rusești de petrol și gaze, care au fost evaluate la peste 4 miliarde de dolari, și va opri noile investiții în țară. Anul trecut, ExxonMobil a angajat peste 1.000 de oameni în toată țara, la Moscova, Sankt Petersburg, Ekaterinburg și Iujno-Sahalinst, potrivit site-ului său.

 

Vezi si

Ce joburi au căutat românii la început de an

Românii au căutat, la început de an, pozițiile de șofer, inginer și asistent medical. A …