Friday , April 9 2021

BNR anunţă că inflația rămâne negativă încă 3 trimestre. Scad preţurile în următoarele luni

bani

Banca Națională a României (BNR) a revizuit în jos prognoza de inflație pentru anul în curs, aceasta urmând să se mențină în teritoriu negativ în următoarele trei trimestre, iar apoi să revină în teritoriu pozitiv, a declarat, marți, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, într-o conferință de presă.

Mugur Isărescu a precizat că, potrivit estimărilor BNR, inflația va rămâne sub nivelul minim al intervalului de variație (1,5% — n. r.) până la începutul anului 2017, scrie Agerpres.ro.

Preţurile vor scădea în următoarele nouă luni. Mugur Isărescu spune că acest lucru se va întâmpla, în principal, ca urmare a reducerii TVA de la 24 la 9 la sută, pentru alimente şi serviciile de alimentaţie publică.

Guvernatorul BNR a menționat faptul că revizuirea prognozei de inflație a avut loc ca urmare a anticipării impactului aplicării măsurilor din Codul Fiscal și a noii Legi a salarizării în sectorul bugetar.

În raportul publicat în luna mai, BNR estima pentru finalul acestui an o inflație de 0,2%, iar pentru 2016 de 1,9%.

 

 

Vezi si

România a înregistrat un deficit comercial de 3 miliarde de euro, în primele două luni, mai mare cu jumătate de miliard de euro față de anul trecut

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) a României a fost de 3,070 miliarde de euro, în primele …